L’Obridor

Acabo de perdre 120 €. El manyà d’urgències 24 hores diumenges i festius els acaba de guanyar. Dia de la mona. Sortir de casa al matí per anar al dinar familiar a 108 km de casa i veure que no pots tancar la porta amb clau. Pensar ‘oh no’ i marxar amb la porta només tancada de cop.

Tornar a casa amb la mona a la panxa i comprovar que no pots entrar a casa teva. Adonar-te que a sobre portes una barra de pa i mitja dotzena d’ous de pagès que t’han regalat. Buscar un manyà. Trucar-lo. Parlar amb una noia que no parla la llengua que tu parles. Recordar que diuen que els catalans tenim poca fidelitat a la nostra pròpia llengua i perdre la paciència al veure que no és qüestió de jugar-te-la. Esperar. Donar voltes a la frase ‘Qui espera desespera’.

Però com que pagant Sant Pere canta el manyà no tarda mil anys. Tornar a creure en Déu quan veus que el manyà arriba. Veure que el manyà no se’n surt amb el súper mètode de la radiografia i els copets. Ni tan sols fent saltironets tipus Lord of the Dance. Res a fer. Pensar ‘oh no’ una altra vegada. Cops de porta. Molts cops. Suor a l’esquena del manyà i de sobte les paraules ‘Hauré de foradar la porta’.

Ahir algú va intentar entrar a casa, jo era dins, amb pijama i em vaig espantar molt. Però de sobte vaig pensar que no podia ser que fos cap lladre i vaig mirar pel forat de la porta. Vaig veure un noi. Vaig cridar ‘eeeeh però què fassss?’, em va semblar que se sorprenia i el noi va marxar. Vaig pensar que era un veí que no conexia que s’havia confós de porta. I me’n vaig oblidar.

Acabo de perdre 120 €. El manyà d’urgències 24 hores diumenges i festius els acaba de guanyar. Dia de la mona. Portar tota la tarda pensant en els 108 membres de la família del veí i no poder fer res. Pensar que es mereixeria un bon sermó. Espantar-te pensant que potser algú volia fer el cop.

Publicat per

Marta Millaret

Aquí, de moment.

6 pensaments sobre “L’Obridor”

  1. Són uns lladres!! amb tu encara s’hi ha estat estona un cop va venir a casa un amic i amb el cuento de la radiografia va tardar 2min en obrir la porta i va cobrar el mateix!! LLADRES!

  2. Tots aquests que quan els veus penses que son uns pringats (mecanics, manya, electricistes, etc) cobren una de pasta impressionant. D’acord que s’embruten les mans pero…
    Jo l’altre dia vaig haver de pagar 150 euros de la grua; vaig deixar el cotxe en un d’aquells carrers que es canvia de banda cada 15 dies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s