Instruccions i contradiccions

L’anell de brillants s’ha de comprar en una bona joieria. És important. La majoria de dones no són expertes en pedres i, per tant, és important facilitar que puguin esbrinar les característiques de l’anell. Regaleu-lo dins de la seva caixeta de manera que es vegi ben clar on l’heu comprat i guardeu-vos el típic certificat per mirar-lo junts. Que ella sàpiga el que té perquè us pugui correspondre en la seva justa mesura i perquè conegui, exactament, la magnitud del vostre amor. Un cop més, és una qüestió de virilitat.

Les coses boniques que fan molta por s’han de fer a consciència i, per aquest motiu, l’anell s’ha de donar en un lloc espectacular on el vostre excés no desentoni. És a dir, no aprofiteu una excursió a Montserrat, ni la pujada al Pedraforca, ni un sopar casolà amb pijama i sabatilles encara que mengeu ostres i caviar. Heu de buscar un lloc ben indecent per donar el regal més indecent del món. I, evidentment, no us arregleu per anar-hi perquè si fóssiu rics de debò justament voldríeu passar desapercebuts. Si me l’heu de regalar a mi, si us plau, feu-ho al Cafè Vienès, el bar de l’hotel Casa Fuster on trobo que la decoració m’afavoreix especialment.

Homes del món, animeu-vos a regalar anells ben cars i obtindreu fama de bons marits automàticament. Sereu l’enveja de totes les dones dels vostres amics, convertireu els sogres en còmplices i tindreu, en definitiva, permís per fer el que us doni la gana sempre i quan sigueu discrets. Els anells ho eclipsen tot excepte la bellesa i si, a més, hi ha amor i passió i, després, criatures i una casa bonica, la vida pot semblar, a estones, absolutament brillant. Però, en aquest món al revés en què l’anell més clàssic pot ser, de fet, el regal més revolucionari, tot té el seu costat fosc. Les coses sovint són el que semblen i en aquests assumptes la coherència és la farsa més gran –i també la més amable- de totes les farses que es fan i que es desfan

 

[@more@]

Publicat per

Marta Millaret

Aquí, de moment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s