La Nit de Nadal

Santa Llúcia i els avets. La pluja i els petons. Els fets i la imaginació. Aquesta nit seré lluny d’aquí. Resaré per la meva vida i per la teva. Perquè tothom guanyi. Perquè només que perdi algú, perdrem tots. Perquè l’amor té un punt de sacrifici. Perquè tota la vida he vist llàgrimes sacrificades. Perquè no he conegut cap altra cosa. Perquè em fa feliç el conte però no m’agrada el paper que m’ha tocat.

I aquesta nit tornaré a ser la nena que feia cagar el tió. Perquè necessito aquesta farsa com una droga. Feliç fins els 11 anys. Perquè no hi ha mal que duri cent anys. Perquè el meu cor potser és tan verge com salvatge. Perquè tot el que he dit ho tornaré a dir mil cops més. Perquè tinc de tot. I no tinc res. Perquè no sé estimar i, malgrat tot, estimo amb bogeria. Perquè estic boja. I t’aviso. Que no em rendiré mai. Que sí que busco l’amor. Perquè el vaig veure de petita una nit que plovia. Perquè recordo la nena que vaig ser. I perquè penso què pensaria l’àvia si em veiés trista.

Que m’il·lumini el record dels que no hi són aquesta nit i que vinguin criatures noves per quedar-se l’estona que ens faci feliços a tots plegats. No sé què dic. Aquesta nit tindré fred i sentiré el cor molt petitó dins del meu pit. Com cada any. I tu no em veuràs, ni podràs abraçar-me, ni tocar-me. Ni jo a tu. Perquè Nadal té un gust dolç i un gust amarg. El fred i la distància. La il·lusió i l’esperança. Una nit freda i dolça… aquesta nit et portaré al cor.

Bon Nadal.

 

[@more@]

Publicat per

Marta Millaret

Aquí, de moment.

2 pensaments sobre “La Nit de Nadal”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s