Peregrinació

Tinc un gat que mossega i un dia va mossegar el cable del portàtil, cosa que no em va semblar especialment greu. Em sembla greu, per exemple, que se t’estripin les mitges, que se t’escapi un pet en un moment inoportú o que t’enganxin robant galetes al supermercat de sota de casa, de manera que vaig decidir fer una cura de lectura uns dies i, enlloc d’escriure, dedicar-me a llegir una mica.

L’endemà o l’altre vaig pensar d’entrar al Corte Inglés i comprar el cable, no fos cas que perdés el ritme d’escriure i aquestes coses. Vaig entrar al Corte Inglés i en vaig marxar tan bon punt un dependent-Zaplana-engominat em van demanar 100 euros pel cable. Tot seguit, me’n vaig anar cap al gremi dels venedors d’ordinadors i coses que s’hi assemblen i, un cop allà, vaig entrar, a l’atzar, en una de les infinites botigues plenes d’homes pàl·lids i nerviosos que parlen de drivers, de targetes gràfiques i de ventiladors i vaig esperar el meu torn.

Si hi ha cua és que deu ser un bon lloc, vaig pensar. Amb timidesa i respecte, vaig escoltar els rotllos de cadascun dels clients que anaven davant meu. Va arribar el meu torn i em vaig sentir gilipolles intentant respondre les preguntes més estranyes que m’han fet mai a la vida. Les típiques preguntes que tens por que et facin el primer cop que vas a comprar tampons o condons. Jo que sé. Preguntes rares sobre electricitat i coses que no entenc. Em van atemorir, em van explicar coses terribles, vaig estar a punt d’agafar aquell home pel coll i assassinar-lo però al final li vaig comprar un cable per 60 euros.

A l’autobús vaig pensar que l’home rar encara havia estat prou amable de dir-me que si a casa veia que el cable no anava bé, que em tornava els diners. Vaig mirar el tiquet, a veure si apareixia el nom del venedor. I sí. Miguel Pringada. Ai mare, això em va fer molt mala espina. Era possible que aquell bon home es digués així? Vaig desconfiar. La pringada era jo, era evident. Quan vaig arribar a casa i vaig provar d’engegar l’ordinador, no va funcionar.

L’endemà vaig anar a recuperar els meus 60 euros. Amb dignitat. Vaig intentar no pensar en l’efecte pringada i lacònicament vaig dir ‘Vinc a tornar això’. Aleshores em vaig adonar que m’atenia un noi que no era en Miguel Pringada tot i que molt probablement fos en Ramon Pringada o en Jaime Pringada. Em vaig relaxar quan em va dir que en un parell de dies tindria el cable que jo necessitava (?) i com que m’havia relaxat, vaig marxar cap a casa relaxada i contenta.

Dos dies més tard vaig tornar a la botiga dels horrors i un tercer home em va dir que no havien arribat els cables però que no calia que tornés a fer el viatge per no res i em va donar una targeta amb el número de la botiga perquè hi truqués. Van passar dos dies. No vaig trucar. Van passar tres dies. No vaig trucar. Van passar quatre dies. Vaig anar-hi. Sorpresa. El cable havia arribat. I valia 70 euros. L’efecte pringada em va fer dir: Però si és el mateix cable que no em va funcionar! I vaig passar de comprar-lo. El noi, que segur que si li hagués comprat el cable, s’hauria dit ‘Pepe Desconfiada’, em va dir que portés l’ordinador per provar si funcionava o no, i li vaig dir que sí.

Me’n vaig anar cap a casa, vaig agafar el portàtil i vaig tornar cap allà però vaig entrar a una altra botiga on un noi moníssim em va vendre un altre cable per 30 euros que va funcionar la mar de bé. Conclusió: No m’agrada comprar.


 

Publicat per

Marta Millaret

Aquí, de moment.

One thought on “Peregrinació”

  1. Crec que m’ha agradat. Crec. Deu ser defecte professonial.
    El cas és que comprar es la quintaessencia del què és Kafkià. Però encara ho és més que hi hagi gent a qui li agradi fer-ho.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s