Màcula

Em preguntes que t’expliqui com li ha anat la vida i em sap greu haver-te de dir que fa dies que torna a plorar cada dia, que se sent sola, que se sent oblidada i aïllada i que la por de sempre ja no només l’esgarrapa. Que aquests últims temps li han semblat una despedida amarga i que no té ganes de tornar a començar el conte de sempre. Em fas callar amb una mirada severa. Ni que hagués de ser així sempre. Bingo. D’això té por.

Em demanes una fotografia vella i me la tires per sobre. Em recrimines alguna cosa. Han passat els anys. Les oportunitats. Els anys. Ai, els anys… Maleïts anys. No voldries imaginar-te tot el que ha passat. Li han dit molts cops que si ho explica serà pitjor. Que si ho explica no la voldrà ningú. Quin fàstic. Que què en faria dels culpables si els estima i no té ningú més.

Tota la vida així. El que sempre ha vist. No entén les altres coses. Demana disculpes però és que no en té ni puta idea. Senyors, una mica d’imaginació. I de respecte. I de discreció. I d’amor. Bé que s’hi deu poder fer alguna cosa. Es pregunta amb humilitat si serà possible que d’ella mai en pugui sortir alguna cosa neta. El pànic absolut. I el silenci més ofegat. Repetir el mal. Aconseguir la vida. Abandonar-la. I negar-ho sempre. Maleïda consciència.

Només algú que li faria un fàstic infinit assumiria un risc com aquest. Una altra puta víctima o un altre puto botxí. O les dues coses. Cas tancat. Vist així, potser que s’accepti com a sacrifici necessari i que pari de pidolar oportunitats. Només si fos possible… Si pogués pair-ho tot d’una punyetera vegada i passar pàgina. Per estimar, perquè l’estimessin, per tornar a ser digne, per enganyar tot el món i esborrar la marca de la misèria d’un pecat que no va cometre ella… Faria el que fos.

 

Publicat per

Marta Millaret

Aquí, de moment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s