Una notte a Napoli

Mai no és tard per sentir-se com una Lolita. Ella té molts anys però ell encara més. Lleugerament borratxos estan gaudint d’un concert fantàstic, han sopat molt bé i són lluny de tot i de tothom. Per fi. Amb poca llum i poca roba ella ballaria per ell però ara estan asseguts en una sala de concerts preciosa en una ciutat encantadora. Hauran d’esperar i esperaran a gust. Tal com sona la música ella es mou i tanca els ulls i ell se la imagina omplint-la.

D’alguna manera és com si volessin. Seria el clau del segle però són discrets i elegants i avui no faran res a corre-cuita. Se saben les cançons o ho fan veure, potser sí que són una mica exhibicionistes però no feririen mai la sensibilitat del nostre temps. Tenen els ulls molls i se somriuen. És més que suficient. Semblen refotudament apassionats. Ell té el foc a la mirada i ella la mel. Sense fer-se ni un petó diuen a crits que follen com bèsties felices i que el món està ordenat i que la vida és una meravella.

Me’ls miro i puc imaginar coses que segurament són més boniques que la realitat, naturalment farcida de pudors i xacres diverses, lletjors internes i externes, misèries i malalties, tot tipus de traïcions i algun final innecessari.

Què passa? Avui he tornat a sentir el dolor aspre i sec d’una bufetada que fa pudor de mort. La vida que no ha de ser per sempre ha tornat a saludar-me i m’ha glaçat per un moment. Mirant-me el melic m’havia tornat a oblidar d’ella. Però no, això no és el que sembla. Això és una enèsima declaració d’amor i de vida i de mort. No rebutjaré cap instant més. Si només podem volar, volarem.

Publicat per

Marta Millaret

Aquí, de moment.

4 pensaments sobre “Una notte a Napoli”

  1. Un cop em van dir que a vegades no s’ha de cercar. Simplement cal trobar. I és cert, però això de “simplement” és refotudament cardat. Perquè de simple no hi ha res.
    Molt bon 2009, encara que estigui tan encetat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s