Salvem els cargols

Tothom sap que abans de passar pels fogons els cargols pateixen moltíssim. Durant dies que es fan molt llargs han de purgar-se i netejar-se per dins, i no ho fan menjant iogurts. Tot i que no és tan cridanera l’agonia d’un quilo de cargols dins d’una bossa de reixeta verda que pot acabar esclafada en un racó fosc de qualsevol mercat municipal, el patiment d’un cargol és comparable al d’un toro en una plaça de toros malgrat que amb l’agonia dels cargols no se’n faci espectacle. Les dues morts són tan innecessàries com horroroses i absurdes, cosa que no pot deixar indiferent cap ànima sensible.

Aquest matí he estat parlant amb la Palmira Lavobba, autoritat indiscutible en el tema, i m’ha comentat que a Brusel·les ja comencen a moure fils per fundar un moviment que no és nou a Europa i que vol donar cabuda a aquest tipus de preocupacions, m’estic referint al FAB, el Front d’Alliberament de Bèsties diverses (sic).

Entre altres coses, el FAB promourà substituir l’espectacle taurí per danses de cèrvols, rens i nyus en zel que podran seguir-se per videoconferència, treballarà activament per aconseguir fons per indemnitzar gats esterilitzats, facilitarà suport psicològic i/o psiquiàtric a vaques, cabres, ovelles i búfales amb estrès i crearà una borsa de voluntaris disposats a convidar un porc senglar a atipar-se a casa el dia de Nadal, de Sant Esteve i de Reis a l’hora de dinar i la nit de cap d’any a l’hora de sopar.

Simultàniament es pretén dur a terme un pla de remodelació sostenible, innovador i força ambiciós del parc zoològic de la ciutat de Barcelona, les gàbies del qual passaran a ser ocupades pels principals líders polítics del país segons un sistema autogestionat de priorització de polítics multidisciplinars segons nivells d’optimització i d’adaptació al medi reproduït i als mitjans malaguanyats, respectivament.

A més,  se celebrarà peti qui peti una innocentada cada 28 de desembre en la qual tothom hi serà convidat. No es requerirà ser ase ni bèstia ni polític ni les tres coses a la vegada.

Publicat per

Marta Millaret

Aquí, de moment.

One thought on “Salvem els cargols”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s