Avaluació d’amants. Fase troncal: satèl·lits, salut, justícia i conversa

Les èpoques entre guerres sentimentals tenen dos objectius principals:

1) Adscriure a la nostra vida un número d’amants igual o major que u.

2) No morir de tristesa per l’últim amant estimat que ens ha deixat estabornits.

Pel que fa al primer objectiu cal tractar i avaluar algunes qüestions troncals quan coneixem algú nou: satèl·lits, salut, justícia i conversa. I sí, mentre nosaltres avaluem, en el millor dels casos també som avaluats.

L’assignatura sobre satèl·lits fa referència a esbrinar quines relacions properes hi ha i saber quants anys, mesos, dies, minuts o segons han passat des de l’últim contacte, saber si són simultànies a nosaltres, amb quina freqüència es presenten i si hi ha recidives. Es recomana fer un inventari de personatges importants en circulació: parelles, exparelles, fills, pares, sogres, cunyats, cosins, amics, amics invisibles, mascotes, companys de feina, pisos, cases, masies, castells, cotxes, cavalls, vaixells, comptes corrents, empreses, herències i deutes.

L’assignatura de salut se supera amb l’administració de qüestionaris sobre salut mental, consums de drogues legals i il·legals, greixos i sucres. Cal valorar autoestima, estat anímic i trastorns de personalitat (no oblidar, per exemple, la síndrome de lletjor percebuda, definida només -que jo sàpiga- per Martin Amis). Aquesta assignatura pot incloure dues pràctiques: una sobre higiene personal i d’espais comuns i una sobre gestió del temps.

L’assignatura de justícia tracta sobre delictes, imputacions, estafes i robatoris. No és fàcil establir uns criteris d’avaluació consistents en un país que pot semblar que excel·leix en qüestions d’ambigüitat econòmica i fiscal. Val a dir, però, que aquesta assignatura és optativa.

Finalment, l’assignatura de conversa consisteix en un treball oral on es tractaran en persona qüestions sobre política, sexe i religió, els tres temes que es recomana evitar en societat. En la fase precoïtal normalment un ésser humà mostra la seva millor cara i si algú ja ens indigna en aquesta primeríssima fase podem conjecturar que molt probablement ens indignarà encara més en una fase avançada i/o deteriorada de la relació, és a dir, amb sabatilles, de mal humor i trenta-dues hores després de l’última dutxa.

Un cop superades aquestes assignatures troncals estarem en condicions de quantificar coincidències i elaborar una prequalificació de la relació que, evidentment, no serà garantia de res. Malgrat que la minimització d’inconveniències es pugui treballar fins a l’infinit, no serà mai suficient si no hi ha, al mateix temps, una maximització ambiciosa d’amors i plaers compartits.

Tal i com la vostra intuïció segurament ja us haurà avançat fa estona, la fase troncal fa referència a qüestions que no s’han tractat aquí i que, afortunadament, no es poden planificar ni preveure. L’amor és una cosa meravellosa i brutal que no es pot controlar mai del tot. Aquesta és la gràcia.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Avaluació d’amants. Fase troncal: satèl·lits, salut, justícia i conversa

 1. XeXu ha dit:

  Això, més que un post, és un tractat. Pot ser que calgui establir certs criteris per estalviar-se disgustos, però és difícil que aquests s’ajustin a la realitat si hi ha una manca de sinceritat no detectada. I en aquestes fases preliminars em sembla que és fàcil que moltes coses ens passin per alt. Només una coseta… no creus que ets una mica massa exigent…?

 2. Clidice ha dit:

  Així m’agrada: rigor científic!

 3. Pons ha dit:

  Es complicada aquesta avaluació anomenada “vida”, crec que suspendré…

 4. Joan ha dit:

  de fet crec que moltes vegades és molt més gratificant el fet de preguntar com et diu al moment de llevar-se que fer-se tantes preguntes abans de… El fet de que sigui fantàstic, és el que fa que sigui al mateix temps terriblement perillós. Res millor i més complicat que l’amor sabent que a la nostre vellesa sabrem si hem jugat bé les nostres cartes o hem perdut la partida. El millor de moment és que estem en joc.

 5. Laura T. Marcel ha dit:

  Uf, ja m’estresso només de pensar-hi en fer això tant científic i tant pautat. No en tinc gaire experiència en fer i desfer relacions per això potser no m’hi veig en aquest fregao, però per si de cas intentaré recordar aquest post per rellegir-lo “just in case”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s